Event

Antirasistisk dag

2018-05-16 arrangerar Vänsterpartiet Köping en antirasistisk dag tillsammans med Socialdemokraterna, LO-facken, ABF, Hyresgästföreningen och Folkhögskolan.

Plats och tid: Folkets Hus i Köping, start kl 13.00.

På plats finns tre föreläsare:

Michael Lundh. Michael har tidigare arbetat som polis i 26 år i Stockholm. Han satt i antirasistiska stiftelsen EXPOs styrelse i 10 år, och har varit rådgivare åt regeringen i ungdomsfrågor. Numera jobbar han heltid som föreläsare och författare. Hans fjärde och senaste bok, ”Bekämpa rasism med kärlek”, kommer ut 2018

 

Mattias Gardell. Mattias är en svensk religionshistoriker och ledare för Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism vid Uppsala universitet. Mattias har skrivit flera böcker, bland annat ”Raskrigaren”, om seriemördaren Peter Mangs. Han är även en av initiativtagarna till den svenska föreningen Ship to Gaza. Låter efternamnet bekant? Mattias är bror med komikern Jonas Gardell.

 

Showan Shattak. Natten mellan den 8 och 9 mars 2014 skadades flera vänsteraktivister av nazister i Malmö. En av dem var Showan, som var en välkänd MFF-supporter och aktivist. Han fick hållas nedsövd i en vecka och fick därefter intensivvård i en och en halv månad. En 31-åring friades från mordförsök, men dömdes för grov misshandel.

 

I korridoren utanför föreläsningarna kommer det att finnas flera olika lokala föreningar. Föreningar som är klara just nu är Kulturhäng, Unga Örnar och Hyresgästföreningen. Flera föreningar kan tillkomma.

Kopiera länk