sida

Marianne Edman

Marianne Edman

Intervjudatum: September 2015

Ålder: 62

Bostadsort: Köping

Civilstatus: Gift med Ulf Edman och har tre vuxna barn.

Jobbar: Arbetar på frivården sedan 1980. Arbetar för närvarande med att göra personutredningar till tingsätten. En social utredning, med risk och behovsbedömning samt påföljdsförslag beträffande ev. kontraktsvård, skyddstillsyn eller samhällstjänst. Tycker att arbetet är intressant, att bl.a. få följa människors livsöden och att kunna ge råd. Jag tycker att jag fortfarande lär mig mycket om människor i mitt arbete.

Fritidsintressen: Kultur, sjunger i St.Olovskören och simmar. Körsången betyder mycket genom att man kan glädja människor.

Favoritmusik: Gillar all slags musik utom jazz.

Gick med i partiet: Gick med i partiet i början av 80-talet. Är uppvuxen i en arbetarfamilj som har varit ganska fattig, vilket väckte mitt samhällsengagemang mot orättvisor. Jag gick med i SSU under gymnasietiden och var även med där under tiden jag studerade till socionom. När jag kom till Köping och arbetade fick jag senare en chef inom kriminalvården som var aktiv vänsterpartist och det var mycket politiska diskussioner på arbetet. Jag gick med i en studiecirkel inom vänstern och jag gick senare med i vänsterpartiet och fick en del kommunala uppdrag, började som suppleant i fullmäktige och i skolstyrelsen.

Varför just V: Jag tyckte bl.a. att samhällsförändringarna gick för sakta, men att det borde gå snabbare med vänstern.

Politiska uppdrag just nu: Jag är suppleant i vård och omsorgsnämnden.

Framtida önskvärda uppdrag: Vet ej, men jag är intresserad av sociala frågor, vårdfrågor och kulturfrågor.

Drömmar om Vänsterpartiet Köping: Att vi blir många inom vänstern så vi kan bli ett slagkraftigt politiskt alternativ. Att vi vidare kan behålla en god ekonomisk politik inom kommunen så vi inte behöver nedrusta välfärden.

Kopiera länk