Kulturhäng

Internationella kvinnodagen 2018

Vi i Vänsterpartiet Köping firar givetvis den internationella kvinnodagen.

För fjärde året i rad bjuder Kulturhäng och Vänsterpartiet, i samarbete med ABF och Haga-teatern in till en festival i anslutning till internationella kvinnodagen.

Festivalen går av stapeln fredagen den 9:e mars, alltså dagen efter internationella kvinnodagen.

Det blir flera framträdanden under kvällen: Folkmusikflirtande musikduon Januariflod, Obstinato – Västerås feministiska kör, punkproggbandet Halva Mänskligheten samt den underhållande musikduon med de känslodjupa texterna: Det Är Kärlek! I Alenius café, vägg i vägg med teatersalongen, säljer teaterföreningen fika och där har också årets konstnär, Linda Sjödahl, sin utställning.

Under kvällen samlas det in pengar till Kvinnojouren i KAK. Ta med kontanter. Det går även bra att skicka pengar med Swish. Swish kan man använda sig av redan nu. Numret du använder är 123 – 627 84 10. Märk meddelandet med ordet ”GÅVA”.

Festivalen är gratis.

Plats: Hagateatern

Tid: 2018-03-09 kl 17.00 – 21.00

 

Mer om Årets konstnär! 

LINDA SJÖDAHL, född 1973. är en nyfiken och kreativ individ som har haft intresset för konst och konsthantverk med sig genom hela livet. I sitt konstnärliga uttryck, arbetar hon med ett organiskt formspråk där hon kombinerar olika tekniker och material, som keramik, måleri, skulptur samt upphittade föremål. Tanken i hennes konst är att den ska vara lättillgänglig och folklig. 

Konstutbildningar: 1 år form och design, Hällefors folkhögskola 2016-2017 2 år fri konst, Örebro konstskola 2014-2016 Estetiskt fördjupningsår, Eskilstuna folkhögskola 2013-2014 1 år skinnkonfektionslinjen i Malung. 3-årig hantverksteknisk linje, Köping, samt ett okänt antal kurser i olika konsthantverk.

Dessutom har Linda jobbat med läderhantverk, (både som skinnsömmerska och med skomakeri), några terminer som träslöjdslärare, samt ansvarat för ateljéverksamhet på ett behandlingshem. Sedan tio år tillbaka leder hon studiecirklar i keramik, några kvällar i veckan, och på senare tid, även i måleri.

 

Mer om årets Musikakter! 

JANUARIFLOD 

Januariflod är en duo som formades 2017 av Jimmy Hillberg och Isabelle Ulfsdotter som även är medlemmar i folkrockbandet EQV. I Januariflod sjunger de två musikerna på svenska. Texterna har en central roll i musiken. Förutom att spela eget material roar sig duon ibland med att översätta kända låtar till svenska.

HALVA MÄNSKLIGHETEN 

Progg-punk-orkestern från Köping och Eskilstuna är inte obekanta i den Kulturhängiska kretsen. Sen senast har nya låtar växt fram. Feminism, socialism och poesi är förstås inbakad i setlistan. ..och den obevekliga önskan om en bättre värld! Välkomna tillbaka säger vi till Sara, Erik, Shaggy och Håkan!

OBSTINATO 

Västerås Feministiska Kör har varit med flera gånger tidigare och deras grepp på klassiska låtar som ”Sången om sexualmyterna” och ”Vi måste höja våra röster” är, kort sagt, fantastiska upplevelser. Sångglädjen hos körmedlemmarna är djupt rotad och trevligt smittsam!

DET ÄR KÄRLEK 

David Wingren och Andreas From utgör Linköpings finest musikfolk samt duon Det Är Kärlek. Musiken och texterna är känslostarka om livets vedermödor och glädje. Ingen lämnas oberörd. En tår i ena ögat och skämt på lur. I intervjuer har duon liknats vid en modern Cornelis och det stämmer bra.

Kopiera länk