Event

100-årskalas i Köping

Lördagen den 6:e maj hade vi ett riktigt härligt 100-årskalas i Köping. Efter lite strul med lokal (vi hade hyrt och betalat Volvogården, men blev utslängda eftersom filmen om Tårtgeneralen betalade mer) hamnade vi i IKW-stugan. Stugan har plats för 60 besökare, och vi fick in 59 anmälningar. Det blev en fullsatt lokal, med andra ord.

Festen inleddes med att ordföranden Stefan Lundborg hälsade alla välkomna, och jag (Helen) instruerade deltagarna om vår sopsortering.

Vi serverade mycket bra pizza av olika slag från Intermezzo, som gjorde en specialleverans till oss. Kaffe och kakor fanns också, och en massa chipspåsar. Ingen behövde gå hungrig från festen.

Jan Fransson höll ett mycket intressant tal om vår historia som parti, innan festen blev alltför vild.

När maten var uppäten, började kvällens underhållning. Vi hade hyrt in de två trubadurerna Oskar och Jimmy, som spelade förhållandevis blandad musik. Det blev både sång och dans på det lilla dansgolvet till långt in på småtimmarna.

Jag minns inte vad klockan var när de sista gästerna gav sig iväg hemåt, men jag minns att till och med städningen av lokalen kändes ganska skoj. Vi var lite euforiska och uppe i varv. Det kan hända att någon dansade lite med golvmoppen också.

Trots att vi tog 100 kr i entré, gick vi back ekonomiskt. Det kom inte som någon överraskning för oss i styrelsen, att gå lite back ekonomiskt hade vi räknat med. Vi gick plus när det gäller trivseln och glädjen i föreningen istället, och det var det viktigaste. De flesta hade en kul kväll, och förhoppningsvis kanske vi får några nya medlemmar.

Styrelsen vill tacka alla som kom, både medlemmar och sympatisörer, för att de bidrog till att göra kvällen till en sådan underbar kväll som det kan bli, när människor har kul tillsammans.

Kopiera länk