Lokalpolitik

Alternativt Luciafirande

lucia4

Vänsterpartiet i Köping tycker att det är viktigt att alla får vara med, även på Lucia. När Lions, som arrangerar kommunens Lucia, efterlyste deltagare i sitt Luciatåg, ville de bara ha in ansökningar från ”flickor med ett fräscht utseende”. Pojkar och flickor med ofräscht utseende behövde inte söka. Många unga tjejer känner en enorm press från omgivningen när det gäller både utseende och sättet att uppföra sig på, så vi tycker att det är onödigt att lägga ännu mera press på dem, genom att låta en jury bedöma om de ser fräscha ut eller inte. Hos oss duger du som du är, och du är alltid välkommen.

I Vänsterpartiets Luciafirande får man vara med, oavsett hur man ser ut. Man behöver inte ens kunna sjunga rent. Det viktiga är att man sjunger och sprider lite ljus, värme och medmänsklighet i vintermörkret.

Vi stämde upp i mer eller mindre skön sång på gågatan utanför partilokalen, bjöd på julmust och pepparkakor och hade kul. Vi sjöng och var glada. Kan ett Luciafirande bli bättre än så?

lucia3

 

Det här är ett av många arrangemang som görs i samarbete med Kulturhäng Köping, Vänsterpartiets nästan opolitiska avdelning. För mer information om Kulturhäng, följ oss gärna på Facebook: https://www.facebook.com/kulturhang

lucia

 

 

Kopiera länk