Debattartiklar

Reklampelare

Det politiska spelet fortgår. Sympatier är nödvändiga och på intet sätt sparas krutet när det gäller att synas vid rätt tillfällen. Inte minst så passar partierna på när olika evenemang ändå pågår. På raggarsvängar, stadsfester och marknader är det inte ovanligt att de politiska har stånd.

Köping är inget undantag och det är i sig en sak som är bra då de framtida potentiella väljarna kan komma i samspråk med de olika partiernas aktiva filurer direkt.

Men som småbarnsförälder har det stört mig en längre tid att partierna mycket generöst delar ut leksaker, godis, ballonger och liknande försedda med partiernas symboler eller politiska slogans.

Det lämnar en ytterst unken eftersmak när partier mer eller mindre förvandlar barn till levande reklampelare för den egna politiken.

Vänsterpartiet i Köping tog ställning mot dessa billiga tricks under valrörelsen 2014 med förhoppningen att övriga partier skulle fatta galoppen. Men det har inte riktigt fungerat. Så därför kommer här en uppmaning: kan vi inte alla enas om att sluta lägga politiska åsikter på våra barn? Kan vi inte sluta med att försätta föräldrar i situationer där de tvingas neka sina barn gåvor för att den inte stämmer med föräldrarnas tankar?

Märk väl! Fortsätt gärna med ballonger! Men påtvinga inte barn att göra reklam. Tids nog blir de politiska så det räcker. Lämna barnen i fred.

Håkan Eklund, Vänsterpartiet, Köping

Kopiera länk