Lokalpolitik

Valresultat 2014

Valet blev tyvärr ingen framgång i kommunen. Vänsterpartiet tappade 0,5 procentenheter från 8,3% till 7,8%. Trots tillbakagången så behåller vi våra fyra mandat i kommunfullmäktige. Detsamma gäller våra samarbetspartners Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Socialdemokraterna har flaggat för att de gärna fortsätter att styra Köping tillsammans med oss och vi kommer under de kommande veckorna förhandla för att få fram en så stark och enig majoritet som möjligt.

Smolket i bägaren är rasistiska Sverigedemokraternas framgångar i valet. I Köping så mer än dubblade de sina mandat från 3 till 7. Detta trots fyra år av tomma stolar och avsaknad av kommunalt handlingsprogram. Dock så ser det ut som att  deras väljare främst kommer  från de borgliga partierna så vi får en väldigt splittrad opposition i kommunen.

Kopiera länk