Lokalpolitik

Möt våra toppkandidater – Andreas Trygg Lindell

Andreas TryggFörstanamn bland Vänsterpartiets kandidater till kommunfullmäktige är 38-åriga tvåbarnspappan Andreas Trygg Lindell. Andreas arbetar till vardags som kommunalråd i Köpings kommun och har tidigare arbetat som lärare.

Förstanamn bland Vänsterpartiets kandidater till kommunfullmäktige är 38-åriga tvåbarnspappan Andreas Trygg Lindell. Andreas arbetar till vardags som kommunalråd i Köpings kommun och har tidigare arbetat som lärare.

Andreas bor med sin familj på Ullvibackar. På sin fritid ägnar han sig åt idrott, gärna fotboll eller hockey där Köpings Hockey är det självklara favoritlaget. Han brukar även besöka Skoftesta skans med barnen, ett smultronställe strax utanför Köping.

Andreas ser upp till människor som hjälper andra och hans hjärtefråga inför valet är vinstförbud i välfärden.

Fem snabbfrågor:

1. Varför blev du medlem i Vänsterpartiet?

– ”Jag kände att jag vill kunna säga till mina barn och barnbarn att jag har gjort något för att göra samhället bättre.

2. Hur har ditt liv färgat din politiska ståndpunkt.

– ”Jag har sett mycket orättvisor i samhället under min uppväxt och min skoltid.

3. Finns det något du brinner extra mycket för?

– ”Förskolan och skolan.

4. Vad kan du bidra med som förtroendevald?

– ”Jag vet hur det är att lämna barn på förskolan, hur det är att ha nära anhöriga som behöver vård och omsorg. Jag har ett stort kontaktnät av människor som berättar för mig hur samhället behöver utvecklas.

5.  Slutligen, är det något du skulle vilja säga till väljarna?

– ”Det finns bara ett parti inför valet den 14 september som på allvar vill förbjuda privata vinster i välfärden, det är Vänsterpartiet!

Kopiera länk